Sokat olvasok, keveset beszélek és írom amit diktál az agyam.

A Tesla Cybertruck rozsdásodik, pedig rozsdamentes acélból készült!

2024/02/19. - írta: Mesterséges intelligencica

A tulajdonosok azt mondják, hogy rozsdafoltokat észlelnek új Cybertruckjaik rozsdamentes acélpaneljein

Úgy tűnik, hogy a Tesla Cybertruck rozsdamentes acélpaneljei nem igazán "kevésbé" foltosak, és nem bizonyulnak kevésbé foltérzékenynek, mint a rozsdamentes konyhai készülékek, amelyeken könnyen keletkeznek zsír- és vízfoltok. Néhány Tesla Cybertruck-tulajdonos tartós narancssárga foltokról számolt be az EV-k külsején, amelyek a rozsda és a korrózió korai jelei lehetnek - írja a Futurism.

tesla.jpg

Annak ellenére, hogy ezek a Tesla EV-k nemrégiben jelentek meg - és kevés időt töltöttek az utakon - a Cybertruckokkal kapcsolatban máris komyol problémák jelentkeztek, rozdásodnak a karosszéri elemek. Emiatt a tulajdonosok internetes fórumokon vitatkoznak arról, hogy mi okozza a rozsda korai jeleit.

A Cybertruck Owners Club egyik fórumozója azt mondja, hogy a teherautóján apró narancssárga pöttyök jelentek meg, miután két napig esőben vezette. "Ma vettem át a Cybertruckomat" - írták. "A  dealer külön megemlítette, hogy a Cybertruckokon narancssárga rozsdafoltok alakulnak ki az esőben, és hogy a járművet rendszeresen áplni és polírozni kell."

A Cybertruck tulajdonosa a jármű szappanos lemosása után fotókat tett közzé, és ezek nem sok bizalmat ébresztettek: a karosszériaelemek már apró narancssárga, azaz rozdfoltokkal tarkítottak.

Egy másik felhasználó hasonló narancssárga foltokat vett észre a teherautóján, miután esőben vezette azt Los Angelesben. "Dokumentálták a korróziót, és azt mondták, hogy a jövő hónapban felhívnak, amikor megérkeztek a szerszámok, és el tudják végezni a szervizelést/javítást" - írta a felhasználó, miután elvitte a járművét a helyi szervizbe. "A Cybertruck 381 mérföldet futott, és a 11 nap nagy részét a házam előtt parkolva töltötte nálam." A bejegyzésre reagálva vita kerekedett, egyesek azzal érveltek, hogy az elszíneződés szénpor vagy valami más szennyeződés lehet. A Cybertruck rozsdamentes acélszerkezete nemcsak Elon Musknak és a Tesla szerelőszalagjainak okozott fejfájást, hanem a korai felhasználóknak is. A tulajdonosok szerint az EV-k valójában nem rozsdamentesek, és még a Tesla Cybertruck kézikönyve is megerősíti, hogy az acélpanelek érzékenyek az olyan korrozív anyagokra, mint a zsír, az olaj, a fák gyantája, az elhalt rovarok stb., amelyeket gyorsan le kell mosni a korrózió megelőzése érdekében.

A Cybertruck Owners Club fóruma még azt is kijelenti, hogy a rozsdafoltok és a korrózió "a Tesla által deklarált norma", ami nem ébreszt bizalmat a Musk által golyóállónak hirdetett kockabajnok EV hosszútávú kilátásaiban. A neve ellenére a rozsdamentes acél hajlamos a foltosodásra és a rozsdásodásra. Nem éppen folt- és rozsdamentes, csupán ellenáll ezeknek - magyarázzák a Notebook Check német tech-szakértői:

Az adalékanyagok kiválasztása és az alkatrészek kialakítása egy adott acélfajtábóll természetesen mindig költségkérdést jelentenek, nem valódi elvárásokat ésvviselkedést.. És a Tesla itt talán rosszul döntött a Cybertruck esetében. A Tesla Cybertrucknál használt anyaga az acélok kevésbé ellenálló változatai közé tartoznak.

Különösen az olajos és savas szennyeződéseket, például kátrányt vagy madárürüléket kell azonnal alkoholos oldószerrel tisztítani. Közvetlenül utána tiszta vízzel vagy pH-értékre beállított szappannal történő öblítés ajánlott. Ezt a fajta tisztítást minden hosszabb utazás után szükséges elvégezni. Et egy agyrém, ilyet az átlagos autónál nem kell elvégezni, ez olyan mintha telefonunkat minden beszélgetés után zsíroldóval kellene tisztítani, különben 1 év múlva rozsdaette telefonunk lenne.

Néhány Cybertruck-tulajdonos szerint Cybertruck-tulajdonos társaik túlságosan felfújják a dolgokat, és egyikük szerint jó ötlet az, hogy "...ne vezessük esőben, vagy ne ázzon el és rozsdássodjon".  A Cybertruck ára már a megjelenésekor is magasabb volt, mint az eredetileg meghirdetett, így még több pénzt kiadni egy Tesla-fóliázásért aligha hangzik ideális megoldásnak, a rozsda elkerülése végett. Mások a Cybertruckjuk rozsdafoltjaik kialakulása mellett érveltek, mondván, hogy már alig várják, hogy a rozsdamentes acél patinát kapjon.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://intelligencica.blog.hu/api/trackback/id/tr1618326399
süti beállítások módosítása