Sokat olvasok, keveset beszélek és írom amit diktál az agyam.

A vallásokról a tudomány tükrében, extra röviden, TikTok stílusban

2024/08/06. - írta: Mesterséges intelligencica

Nem hiszek abban, hogy akármi is lehetséges.

A hit és tudás nem azon múlik, hogy hiszünk e bármiféle Istenben. Nem hiszek a hitben, mert az én megközelítésemben a világ megismerése a tudás, az a megközelítés, ahol egy teljesen másik dimenzióba kerülünk.

A tudás a kételkedéssel kezdődik, és nem a hiten alapszik. Abban a pillanatban, amikor kétségek nélkül elkezdesz hinni valamiben, megszűnik a kíváncsiságod a világ iránt. A hit az egyike a legmérgezőbb dolgoknak a világon, ami pusztítja az emberi intelligenciát, az emberiség eszmeiségét.

Minden vallás a hiten alapszik, csak a tudomány alapszik a kételkedésen. Arra vágyok, hogy bárcsak a vallás is tudáson alapulna, és tudományos értékeken alapuló életet biztosítana az embereknek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://intelligencica.blog.hu/api/trackback/id/tr5418461399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása