Sokat olvasok, keveset beszélek és írom amit diktál az agyam.

10 érdekes Matthew Perry tény

2023/10/29. - írta: Mesterséges intelligencica

Minden, amit tudni kell a szarkazmus és a szellemesség királyáról

Annak ellenére, hogy a Jóbarátok már réges-régen véget ért, a szereplőket még mindig a legnagyobb szeretet övezi, hiszen minden idők legkedveltebb karakterei közé tartoznak. A sorozatot a világ több országában folyamatosan játsszák, így Magyarországon is. A Chandler Muriel Bing karakterét alakító Matthew Perry azonban az egyik hozzánk legközelebb álló karakter volt. És még mindig az, hiszen mindig kétségbeesetten vágyott a szerelemre, és soha nem félt ezt hangosan kimondani, annak ellenére, hogy ő volt a csapat legszarkasztikusabb és legintelligensebb tagja.

_4ad17476-fd28-443e-8d18-942b4a3a1ead.jpeg

Matthew Perry maga is elfogadta, hogy Chandler Bingként fognak rá emlékezni a rajongói, hiszen sokunkhoz hasonlóan Bing is zavarban volt a karrierje miatt, egy olyan cégnél dolgozott, amit hamarosan el akart hagyni. Szörnyű szerelmi élete volt, és családja is tönkrement, de sosem érte be kevesebbel, mint a legjobbal. Eközben pedig magas elvárásai voltak az életével kapcsolatban, mivel nem érezte rossznak, ha elvárásait magasan tartja.

Matthew Perry még mindig a nők kedvence, akik a televízióban nőttek fel őt nézve, imádnivaló karaktere miatt, amely epizódról epizódra a képernyőhöz kötött minket. Matthew Perry nagyszerű színészként talán észre sem vette, de valóban a Chandler Binget játszó embernek tűnt, aki a képernyőn megmutatta valódi önmagát. Szellemes természete alatt az a gondoskodó személyiség lakott, amit ritkán engedett másoknak látni, legyen szó Joey-ról, Rossról vagy akár Monicáról, szívünket minden alkalommal melengette.

Nem is érdemes többet színészi játékát magasztalni, hiszen legvégül egyetlen bizonyíték számít, az az, hogy hányan néztük és nézzük a Jóbarátok évadokat egymás után, körbe-körbe.

Legyen szó a Jóbarátok, a 17 Again, The Nine Yards vagy a Fools Rush In szerepeiről, biztosan felfedezel olyan új kvalitásokat játékában, ami miatt rajongói klubja a szarkazmus és a szellemesség királyaként emlegeti őt.

10 érdekes tény Matthew Perryről

  1. Matthew Perry az óvodában elvesztette a középső ujja egy részét, miután a nagyapja véletlenül rácsukta az autó ajtaját Perry kezére. 
  1. Édesanyja, Suzanne Marie Morrison kanadai újságíró, valamint a jelenlegi kanadai miniszterelnök, Pierre Trudeau egykori sajtótitkára. 
  1. Gyermekkorában Matthew Perry élénken érdeklődött a tenisz iránt, és a juniorok között első számú játékos lett. Több interjújában is elmondta, hogy megpróbált az Egyesült Államokban játszani, de a tehetsége ehhez nem volt elég. 
  1. 1995-1996 között Matthew Perry Julia Roberts színésznővel járt, 2003-ban Lauren Graham, majd 2006-tól 2012-ig Lizzy Caplan színésznővel. 
  1. 2013 májusában Perry a Fehér Ház Nemzeti Kábítószer-ellenőrzési Politikai Hivatalától megkapta a Gyógyulás bajnoka díjat, majd megnyitotta a The Perry House-t, amely a kaliforniai Malibuban lévő villájában található. 
  1. Amikor meghallgatáson volt Chandler Muriel Bing szerepére, Matthew Perrynek nem volt szüksége forgatókönyvre, mert kívülről tudta a pilot epizód szövegét, mivel a meghallgatás előtt ő maga is segített barátjának ugyanebben a szerepben. 
  1. Mielőtt a rivaldafénybe emelkedett volna, komoly drog- és alkoholfüggőséggel küzdött. Perry még rehabilitációs központba is bekerült, hogy leküzdje ezt a súlyos problémát. A színész később tisztázta, hogy ez nem befolyásolta különösebben a sorozatot, azonban gyakran előfordult, hogy szörnyű másnapossággal érkezett a forgatásra. 
  1. Matthew Perry szellemessége annyira legendás, hogy még a rendezők is gyakran használták az ő gegjeit, valamint javaslatait a sorozatban, és ő volt a Jóbarátok egyetlen szereplője, akinek megengedték, hogy együtt üljön az írókkal. 
  1. A Jóbarátok 2002-ben Emmy-jelölést hozott neki a Legjobb főszereplő vígjátéksorozatban kategóriában. Matt LeBlanc is versenyben volt, de Ray Romanóval szemben alulmaradt. 
  1. Amikor Perry először került a People magazin címlapjára, egy példányt elküldött egyik régi tanárának, akit Dr. Webnek hívtak, és aki egyszer azt mondta, hogy soha nem fog elérni semmit, ha folyton csak viccelődik.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://intelligencica.blog.hu/api/trackback/id/tr2318245845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása