Sokat olvasok, keveset beszélek és írom amit diktál az agyam.

A világ legborzasztóbb röviditalai

2023/12/21. - írta: Mesterséges intelligencica

Életem során sokat utaztam, sok mindent kóstoltam és még annál is több emberrel beszéltem. A kutyaevéstől kezdve a kaki borig az égvilágon mindenről hallottam. Mivel a világon mindenhol először a saját országuk röviditalával kínálnak meg, ezért ezeket szedtem össze nektek. Lássuk hát a világ legborzasztóbb röviditalait!

worst_drinks.jpeg

Habushu, a japán kígyó viszki

A viszki önmagában egy élvezetes rövidital. De persze a japánok ebbe is tesznek valami meglepőt és mulatságosat. Gondoljunk akármire és tegyük viszkibe, na de miért pont egy kígyót? A habushu a Japániában található Okinawa szigetén készül.

A lepárlóüzem zúzott rizst és koji penészt használ a habushu előállításához. A keveréket először gyógynövényekkel és mézzel vegyítik, így a tiszta folyadék sárga színt kap. Ezután egy csörgőkígyót helyeznek a folyadékba, és fogyasztásig a palackban tárolják. Az alkohol segít a méregnek feloldódni és végül már nem mérgező. Egyes habushu márkák úgy kerülnek forgalomba, hogy a kígyó még mindig az üvegben van.

Egy elterjedt babona szerint ezek a kígyó ereje tovább adódik azoknak, akik habushut isznak. Kedves egészségükre!

Baijiu (Bajdzsu), a kínai rizsbor

A Baijiu a rizsbor kínai változata. Általában 40% körüli, cirokból vagy rizsből készül, erős íze van, számomra a hígító és a pálinka keverékének ízét hozta. Kínában dolgozva, az üzleti tárgyalások során rengeteg baijiu-t ittam, de lehetetlen hozzászokni az ízéhez. Itthon több kínai boltban is kapható, javaslom megkóstolni, hogy tudjuk mit nem veszünk meg soha többé. Egyszerűen csak ne, ne csináld.

Caju Feni, az indiai rövidital

Ez egy goai (India) ital, amelyet kesudióból készítenek, és az ország egyes részein egyenesen illegális. Többek szerint olyan íze van, mint az akkumulátorsavnak.

A kesudió feni hagyományos készítési módszere során csak a fán érett, lehullott kesudióalmát szedik le és zúzzák. Aztán kipréselik a kesu levét. Aztán egy nagy agyagedénybe, a koddembe töltik, amelyet félig a földbe ásnak, és ott hagyják, amíg a lé több napig erjed. Nem adnak hozzá mesterséges élesztőt vagy tápanyagokat a folyamat felgyorsítása érdekében. Ezt követően desztillálják az erjedt folyadékot.

A kész Kaju Feni egy rettentő, meghatározhatatlan ízű ital, legalábbis európai fogyasztók számára.

Purple Death, az új-zélandi likőr

Létezik egy Purple Death nevű ital, amelyet az új-zélandi Aucklandben található Henderson külvárosában még mind a mai napig készítenek.

Ez egy olyan aperitif, amelynek jellegzetes illata a lószar és a régi villamosjegyek keveréke. A helyiek tanácsa szerint a legjobb összeszorított fogakkal inni. hogy elkerüljük az idegen testeket. Az ínyencek gyakran más italokkal együtt isszák ezt a fura főzetet, amelyek kiegészítik vagy elfedik a Purple Death finom ízét.

Ttongtsul, a koreai kaki bor

Igen, jól értetted, emberi fekáliából készített bor, aminek fogyasztása felhasználói szerint pozitív egészségügyi hatással bír.

Én ugyan nem kóstoltam, de a beszámolók szerint az erjesztett emberi ürüléket fogyasztani minimum mentálisan borzasztó, de íze alapján is az egyik a világ legundorítóbb italainak.

Keveset tudunk a világ minden bizonnyal egyik legbizarrabb borának eredetéről. A keleti orvoslásban az emberi és állati ürülék gyógyászati célú felhasználása évszázadokra vezethető vissza Koreában. Az ősi koreai gyógyászati könyvek azt állítják, hogy gyógyítja a súlyos zúzódásokat, vágásokat, csonttöréseket, és még az epilepszia kezelésének is hatékony gyógymódja is.

A készítése során rizst és babák kakiját összekeverve erjesztenek rizs bort, melyet leszűrve gyógyszerként kínálnak. Persze a mai Dél-Koreában az átlagembernek fogalma sincs arról, hogy mi az a Ttongsul. Úgy vélik, hogy az ital az 1960-as évekre nagyjából eltűnt, amikor Dél-Korea megkezdte hosszú útját az első világbeli modernitás felé, és a nyugati gyógyszerek egyre népszerűbbé váltak.

Vietnámi kecskebor

Visszatekintve a sok alkoholos italra, amelyet az évek során megkóstoltam, a legrosszabb italnak mégiscsak a vietnami kecskebor. Egyértelműen.

A vietnami kecskebor két fő összetevőből áll: rizsborból és egy bébikecskéből. Nem vicc. Az íze olyan, mint egy rossz minőségű szaké, festékhígító és egy régi nedves kabát keveréke. Nem a gyenge idegekkel rendelkezőknek való. Ivása közben a feláldozott kiskecske szelleme keveredik a rettenetes ízzel, a végeredmény garantált hányás.

Tapeworm shot

De mégis, ki a jó fenének jutott először eszébe, hogy a vodkába majonézt tegyen és még meg is igya?

Az összetevők: vodka, majonéz, Tabasco szósz, bors. Jól összekeverve egy kétes állagú, egyesek szerint ízletes italt kapunk. Én megkóstoltam és pfuj, ihatatlan, de legalább is gusztustalan. Ne ezzel kezdjük a koktélokkal való ismerkedés, arra ott a véres mariska.

Tribord's Wave

Bár nem alkoholos ital, mégis érdemeinek megfelelően említendő a világ legrosszabb italai közt.

A Tribord és a Rosa Park ügynökség közös erőfeszítéssel létrehozta a Tribord’s Wave nevű italmárkát. Ez egy elegáns, vékony fémdobozba zárva került ki tengerparti strandokra. A csavar a sztoriban az volt, hogy az ital csupán reklámfogás volt, az ital palackozott tengervíz volt. Ittál már tengervizet komolyabb mennyiségben? Nem annyira jó és ráadásul veszélyes is a fogyasztása. Köszönjük Tribord!

Apám házi pálesze

A magyar pálinkának szándékai ellenére nincsen jó híre a világban. Még a legfinomabb, körültekintően erjesztett és szűrt pálinka is kellemetlen az idegenek számára.

Ehhez képest Apukám (nyugodjék békében) házilag erjesztett és a legközelebbi kisvárosban lefőzött pálinkája maga a borzalom. Az alapanyag a hobbitelken a kék mezőgazdasági hordóba összegyűjtött, a fáról leesett gyümölcsök összesége volt. Amikor ezek a hordóban kellőképpen megerjedtek, egy pálinkafőzőben lefőzték, apukám meg palackozta.

Még olyan karcos rövidital a földön nem volt, mint az, ’Liponyai rettenet’-nek hívtuk. Bár be lehetett állni ettől is, de szinte ihatatlan volt. Én úgy láttam, hogy még a palackot is megmarta, amiben jóapám tárolta.

Pángalaktikus Gégepukkasztó

És csak hogy kockuljak kicsit, a végére hagytam egyik kedvenc könyvemben található, létező legjobb ital receptjét. A Galaxis Útikalauz Stopposok című könyvben a hatását úgy írják le, hogy olyan, mint amikor szétverik az ember agyát egy lédús citromszelettel, melyet vaskos aranytéglára erősítettek.

Az ital receptje: töltsünk be egy palackkal a jó öreg ó-Janx-szeszbõl. Adjunk hozzá egy rész vizet a Santagrinus-V tengereibõl. Ó, az a santagrineánus tengervíz - teszi hozzá a GALAXIS Útikalauz. Ó, azok a santagrineánus halak!!! Olvasszunk fel a keverékben három kocka Arcturus Megagint - alaposan meg kell jegelni, különben elvész a benzin! Buborékoltassunk át négy liter falliánus mocsárgázt a keveréken, mindazon boldog Stopposok emlékére, akik belepusztultak a gyönyörökbe Fallia mocsaraiban. Gördítsünk egy mérce Qualactin Hiper Menta Extraktumot egy ezüstkanál hátára, hadd hozza magával a sötét Qualactin Zónák nehéz illatát, áthatóan, édesen, misztikusan. Ejtsük bele az algoliai naptigris egy fogát. Figyeljük, mint oldódik fel, és mint juttatja el az Algol Napok tüzét az ital szíve mélyéig. Loccsantsunk rá zamphourt. Adjunk hozzá egy olajbogyót. Igyuk meg... nagyon-nagyon óvatosan...

Nos, ezen összetevők némelyikét kissé nehéz beszerezni ezen a bolygón, itt a galaxis kevésbé látogatott ágának peremén, de mégis reménykedem, hogy egyszer megkóstolhatom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://intelligencica.blog.hu/api/trackback/id/tr1118285711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása